Category: Проекти – Животна средина

Home » Животна средина » Проекти - Животна средина
Граѓански буџетски форум „Моја заедница. Моја визија.“
September 17, 2020June 22, 2022
Post

Граѓански буџетски форум „Моја заедница. Моја визија.“

Граѓанскиот буџетски форум се одржа на 16 септември, во Градскиот парк во Скопје. Беше организиран во соработка со Драгана Велковска, активистка за заштита на животни и животна средина и членка на Советот на Град Скопје.

Вовед во Охрид, Едукативна еко-тура
September 19, 2018June 22, 2022
Post

Вовед во Охрид, Едукативна еко-тура

Во саботата, 15 септември ја одржавме првата промотивна еко-тура во регионот на Охрид при што ги посетивме Студенчишко Блато, селата Речица и Куратица.

Проект „Избери страна“
November 30, 2017June 22, 2022
Post

Проект „Избери страна“

Изминатите години, охридско–преспанскиот регион стана предмет за интезивни инвестициски планови кои иницираа неколку предлог-проекти. Сите проекти ги засегаа подрачјата на Националниот парк Галичица, Охрид и Охридското Езеро како Светско природно и културно наследство на УНЕСКО и Прекуграничниот биосферен резерват на УНЕСКО кој се протега на планината Галичица. Најголем дел од проектите како што се експресен...

  • 1
  • 2