Category: Животни

Home » Животни
Честит 1 Mај:               Исповед на работничка во кланица
May 1, 2020June 22, 2022
Post

Честит 1 Mај: Исповед на работничка во кланица

Во Велика Британија секој месец се убиваат околу 100 милиони животни за месо – но, многу малку се зборува за луѓето кои убиваат. Една поранешна работничка во кланица ја опишува својата работа и последиците од таа работа врз нејзиното ментално здравје. Предупредување: Овој напис може да вознемири дел од читателите. Како дете сонував дека еден...

Резултати од истражување / Research results
April 24, 2017June 22, 2022
Post

Резултати од истражување / Research results

Во рамки на проектот „Заштита на природата во НП Галичица: бајка или реалност“ беше спроведено истражување со близу 300 испитаници (граѓани, граѓански организации и институции) од регионот.