Fur Free Friday 2013 Performance

Fur Free Friday 2013 Performance

Здружението за заштита на животните и животната средина „ЕДЕН“ заедно со Здружението за заштита на животната средина „Терра Флориа“ го одбележаа светскиот ден на борба против индустријата со природно крзно. Мотото на настанот гласеше: „Крзното е шема за пештерска жена“. ОГРОМНA БЛАГОДАРНОСТ до сите наши активисти/волонтери што придонесоа за извонредниот перформанс. ❤

This is how the animal and environment protection association EDEN and the association for the protection of the environment Terra Floria marked Worldwide Fur Free Friday. The motto of the event was “Fur Is for Cavewomen”. A HUGE THANK YOU to all of our activists/volunteers that contributed to this amazing performance. ❤

Kостими / Costumes: Софија Sophie ʚϊɞ Велковска & Elena Nikolovska
Шминка и фризура / Hair & Make-up: Zarko Dojcinovski
Медиумска поддршка / Media support: fashionel.mk & Plusinfo.mk